• Menük

IDEGENVEZETŐI VILÁGNAP 2022

DSC_0633_1.pngIsmét személyes részvétellel rendezi meg a

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az

Idegenvezetői Világnap budapesti eseményeit. 


1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete első találkozóján született a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az Idegenvezetők Világnapja. 1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot.

Budapest 1991 óra buszos városnézésekkel, a világörökségi helyszíneket bemutató gyalogos sétákkal ünnepli a szakma napját.

Idén lehetőség nyílik gyalogosan, busszal és hajóval is részt venni városnézéseken, valamint az 1-es villamoson is élő idegenvezetés részesei lehetnek.

A program keretében

2022. február 26-án szombaton 17.30-kor

indul BUDAPEST hajónk a

Vigadó téri Hajóállomás 5. kikötőjéből. 


Az élő, magyar nyelvű, egyórás hajós városvezetést Dr Lengyel János idegenvezető vezeti.


Hajójegy az Idegenvezetők Világnapja alkalmából kedvezményesen 1 500 Ft / fő áron váltható egységesen, 2 éves kor alatt ingyenes, de regisztrációs jegy váltása ebben az esetben kötelező. A hajó kapacitására való tekintettel, kérjük előre váltsák meg a jegyet az alábbi lehetőségek egyikén:

 

a Nemzetközi Hajóállomás jegypénztárában. A pénztár nyitva tartása hétfőtől péntekig 8:00-16:00 óra között. Szombat, vasárnap zárva.

 

a Vigadó téri Hajóállomás jegypénztárában vagy az ott kihelyezett jegyautomatákban. A pénztár nyitva tartása: hétfőtől vasárnapig 11.00-19.30 között.


TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY A HAJÓS VÁROSNÉZÉSEN KÉP ÉS HANGFELVÉTEL KÉSZÜL AZ IDEGENVEZETÉSRŐL ÉS A HAJÓ KÖZÖNSÉGÉRŐL IS, MELYHEZ A JEGYVÁSÁRLÁSSAL EGYIDEJŰLEG  HOZZÁJÁRULNAK.

 

Jegyek online elővételben a logóra kattintva válthatók

MAHART_PASSNAVE_logo_blue_crop.jpg

 

 

Megközelítés: A Bp. V.ker. Vigadó téri hajóállomáshoz - a rakpart forgalma és a parkolási problémák elkerülése végett-  ajánljuk, vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket: pl.  a 2-es villamost, az M1-es (Földalatti) és az M2-es, M3-as metróvonalakat.

 

A rendezvény programja a BKIK honlapján folyamatosan kerül feltöltésre.

www.bkik.hu