Hétfő-péntek: 08:00-17:00
  • Menük

Személyforgalmi kikötők támogatására vonatkozó projektcsomag

infoblokk.jpg
 


0,5 milliárd forint európai uniós támogatással valósulhat meg a MAHART – PassNave Kft. projektje, melynek célja a személyszállításra alkalmas hajóállások kiépítése Visegrád, Dömös átkelés, Zebegény, Esztergom és Komárom kikötőiben. A tervezett beruházás része a vízoldali infrastruktúra kiépítése mellett a parti infrastruktúra helyreállítása egyaránt.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt stratégiai célja, hogy a Dunakanyar térségében, tágabb megközelítésben pedig a Bécs-Pozsony-Budapest tengelyen fellendüljön a vízi személyszállítás a Duna személyszállítási kapacitásának fejlesztése által. Ennek érdekében a támogató infrastruktúra fejlesztésével a szolgáltatás színvonalának növelése a cél mind a nemzetközi szállodahajók, mind a menetrendszerinti kirándulójáratok, szárnyashajók és kompok vonatkozásában. A Komáromban, Esztergomban, Zebegényben, Visegrádon és a Dömös átkelés megállónál tervezett beruházások hozzájárulnak az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program célkitűzéseihez, javítják a multimodális összeköttetéseket, átszállási lehetőséget biztosítva vonat és komp, autóbusz és hajó között a kerékpárszállítást is lehetővé téve.
A MAHART PassNave Kft. fejlesztett kikötőiben a projekt közvetlen hatására a kikötő hajók számának növekedése várható.
Az Innovációs és Technológiai Minisztrérium által támogatott projekt a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.

 

  • A kedvezményezett neve: MAHART - PassNave Személyhajózási Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: Személyforgalmi kikötők támogatására vonatkozó projektcsomag
  • A szerződött támogatás összege: 500 000 000 Ft
  • A támogatás mértéke: 75,08%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.07.31.
  • A projekt azonosító száma: IKOP-2.1.0-15-2016-00034

Jelenleg 31 felhasználó tartózkodik az oldalon.