• Menük

Sétahajózás a Kulturális Örökség Napok alkalmából

2017. szeptember 17. vasárnap

14.00 óra

 

 

Hajós városnézés a MAHART PassNave Kft. Táncsics hajójának fedélzetén!

 

Útvonal: Vigadó tér-Margit híd-Rákóczi híd-Vigadó tér

Beszállás: 13.30  órától a Vigadó téri hajóállomás 5. sz. MAHART- kikötőjénél

Indulás:    14.00  órakor

Érkezés:   15.00  órakor a Vigadó téri hajóállomásra

A hajózás időtartama: 60 perc


A városnézést  tartja: Kolundzsija Gábor urbanista, „A rakodópart kövei” c. könyv szerzője

Jegyek 750 Ft/fő egységáron vásárolhatók elővételben a Nemzetközi Hajóállomás (1056 Budapest, Belgrád rakpart) vagy a Vigadó téri hajóállomás (1051 Budapest, Vigadó tér) jegypénztárában.

A Nemzetközi Hajóállomás jegypénztára hétfőtől - péntekig: 09:00 - 17:00 között tart nyitva (szombat és vasárnap zárva).

A Vigadó téri hajóállomás MAHART-jegypénztára hétfőtől vasárnapig: 08.00- 21.00 óráig tart nyitva.

A kedvezményes hajójegyet itt elővételben vagy a hajóindulás előtt megvásárolhatja.

(a 2 év alatti gyermekek számára ingyenes regisztrációs jegy váltandó)

A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk a jegyek előzetes megvásárlását! A www.mahartpassnave.hu honlapról elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével, előzetesen lefoglalhatja jegyét! Hamarosan elérhető lesz a link ITT! 

Kérjük, hogy a jegyeket a hajóindulás előtt legkésőbb fél órával szíveskedjenek átvenni az illetékes jegypénztárban.

A hajón büfé áll a vendégek rendelkezésére.

 

Ajánló:

A szerző, Kolundzsija Gábor „A rakodópart kövei” című könyvéről:

Tíz év kutatásai, több kiállítás és hajós városnézés után elkészült „A rakodópart kövei” című könyv. A kötet régi festményeken és metszeteken, archív és mai fotókon, egykorú térképeken és eredeti terveken mutatja be a Duna szabályozásának és a rakpartok kiépítésének hatalmas munkáját. A terjedelem 424 oldal, melyet 510 illusztráció (fénykép, festmény, grafika, térkép, tervrajz) egészít ki. Ennek kétharmada archív, a legkülönbözőbb közgyűjteményekből válogatva, jelentős részük színes.

A kötetet tisztelgésnek szánom mérnö­keink e monumentális műve előtt, amely minden tekintetben kiállta az idő próbáját. A kötet egyben sajátos tisztelgés József Attila előtt is. A könyv fejezeteinek címeit „A Dunánál” című verse egyes sorai adják.

Az anyagban szakmai alapossággal igyekszem bemutatni a rakpartok kialakítását, de úgy, hogy a szélesebb hazai közönség figyelmét is felkeltse. A tervezett kötet ugyanis szokatlan néző­pontból, különleges képekkel mutatja be Budapest legszebb részeit a múltban és most.

A nagyszabású album fekvő B/4 formátumban jelenik meg az év második felében. E reprezentatív kiadvány méltó ajándékká válhat. Lehetőség van ennek kedvezményes előfizetésére, bruttó 10.500 Ft kiadói áron.

small-logo.jpg